Als bedrijf kun je tegenwoordig niet meer om Microsoft heen. Wie maakt er geen gebruik van Teams, OneDrive of OneNote? En toepassingen zoals Excel, Outlook en SharePoint zijn onmisbaar geworden voor veel ondernemingen. Microsoft heeft de laatste jaren vele nieuwe bedrijfsapplicaties op de markt gebracht, en bestaande toepassingen doorontwikkeld.
Doordat onze manier van werken verandert, zijn er steeds nieuwe vereisten die belangrijk worden. Functionaliteiten die overbodig zijn geworden, of juist nieuwe functionaliteiten die onvermijdelijk zijn. Het gevolg is dat Microsoft de features van apps moet wijzigen en dat de licentieformules af en toe een update nodig hebben. Maar welke bundel is nu voor jouw bedrijf het meest geschikt? Welke apps heb je allemaal nodig? Wij leggen het verschil uit tussen de verschillende Microsoft 365 bundels, zodat jij de juiste keuze kan maken voor jouw organisatie.
Zonder je te verdiepen in de verschillende licenties kan het lastig zijn om in te schatten wat je gebruikers nodig hebben. Welke apps zijn onmisbaar voor je organisatie en welke features wil je gebruiken? De verschillende pakketten bevatten vaak dezelfde apps, maar niet alle apps hebben dezelfde features. En dan hebben we het nog niet eens over de vele add-ons gehad.
Voor veel bedrijven biedt Microsoft 365 Business Premium al een hele uitkomst. In dit licentiepakket krijg je een uitgebreide collectie van Office-apps, verschillende mogelijkheden in de cloud, tools voor apparaatbeheer en een sterke beveiliging. Microsoft 365 Business Premium is veilig en eenvoudig te gebruiken. Websecurity heeft de hoogste prioriteit bij Microsoft. Verder bevat Business Premium:
Voor bedrijven tot 300 medewerkers is Business Premium ook om security-redenen erg geschikt. Het biedt namelijk een breed scala aan tools om je bedrijf te beschermen tegen cyberbedreigingen en je endpoints te managen:
Microsoft Intune – Beheer mobiele apparaten en Windows 10/11 computers
Configuration Manager – Implementeer apps, software-updates en OS-updates op je computers
Windows Autopilot – Nieuwe computers automatisch uitrollen op basis van gebruikersrol
Ook deze tools voor online bedreigingen zijn opgenomen in Business Premium:
Microsoft Defender voor Office 365 – Beschermt tegen phishing-links, ransomware en andere zero-day-bedreigingen
App-beveiliging voor mobiele Office-apps – Beperk het kopiëren van bedrijfsgegevens naar niet-geautoriseerde apps
Information Rights Management – Bepaal wie toegang heeft tot bedrijfsinformatie
Microsoft Defender – Bescherm uw Windows 10/11 computers tegen malware en virussen
Voorwaardelijke toegang - pas MFA alleen toe wanneer dat nodig is
Waar Business Premium een limiet kent van 300 gebruikers, is Microsoft 365 Enterprise geschikt voor grotere organisaties. Ook is Enterprise gefocust op een krachtige security; IT-prioriteit nummer één bij grotere organisaties. Met Enterprise heb je meer mogelijkheden op het gebied van server-architectuur. Enterprise biedt namelijk ook on-premise en hybride oplossingen. Naast alle Business Premium toepassingen beschik je ook over verschillende apps die de communicatie en samenwerking in grotere bedrijven eenvoudiger maken. Dit zijn bijvoorbeeld Exchange Plan 2, Yammer, Stream en Delve.
Microsoft Enterprise is beschikbaar in een E3 en E5 licentie. De E5 licentie is het meest compleet en biedt nog extra mogelijkheden op het gebied van security, met bijvoorbeeld Cloud App Security en Microsoft Defender voor Office 365.
Heb je je Microsoft licenties gekozen en geactiveerd? Dan begint het nu pas eigenlijk. Je wilt immers alles uit je investering halen, dat je omgeving goed beveiligd is en dat je ergens op terug kunt vallen voor support. Dat is waar SuitIT je uit de brand kan helpen.
SuitIT heeft de ervaring en kennis om voor klanten de best passende licenties, diensten en producten in te zetten. Wij spelen in op het vraagstuk en ontwikkelen ons waar nodig om ook met de nieuwste methodes aan de slag te gaan en een passende oplossing te bieden. Hierdoor worden wij steeds bekender met diverse integraties welke in onder andere Microsoft Office 365 mogelijk zijn. Bijvoorbeeld software die perfect in deze omgeving samenwerkt en niet apart geïntegreerd hoeft te worden. Dit zorgt voor minder complex beheer en vooral een hele fijne gebruikservaring voor klanten. Door juist deze uitdagingen te blijven zoeken, ontwikkelen wij onze expertise zo om klanten nog beter te kunnen leveren waar zij echt mee geholpen worden.
Daarnaast hebben wij nauw contact met Microsoft Support om snel te kunnen schakelen met onze vraagstukken of diverse probleemcasussen.
In deze blog zie je verschillende soorten benamingen voor licentievarianten zoals Business Premium en Enterprise E5. De licentiestructuur zal voor een leek niet direct overzichtelijk zijn. Het is erg lastig om voor een enorm bedrijf als Microsoft verschillende opties te bieden maar deze toch te bundelen in licentievarianten. Het is voor Microsoft ook lastig om met zo'n dynamische omgeving, IT-wereld en gevolgen in onze wereld zoals het coronavirus, een vast aanbod in producten en diensten te leveren. Om als voorbeeld de coronacrisis te noemen: Heel veel bedrijven waren genoodzaakt mobiele werkplekken in te richten en te communiceren op afstand. Microsoft Teams is hierdoor enorm hard gegroeid waardoor de ontwikkeling en gebruik hiervan natuurlijk exponentieel steeg. Er moest snel geïnvesteerd worden in ontwikkeling maar ook onderhoud en infrastructuur voor dit communicatieplatform. Microsoft moet deze kosten terug kunnen verdienen om het platform simpelweg online te houden en meer mensen te helpen hier ook weer gebruik van te kunnen maken. Vraag en aanbod verandert dus continu waardoor licentievarianten vaker herzien en aangepast moeten worden. Hierdoor worden licenties en varianten soms hernoemd en zijn prijswijzigingen helaas onvermijdelijk.